Boots med “riktiga” broddar!

Jag vet det är många hästägare uppe i norr som har längtat efter en joggingsko med möjlighet att montera in “riktiga” broddar för ridning på svårare snö+is underlag. Därför har jag tagit in en en annan boots-modell i sortimentet på Viahov för att fylla detta tomrum! Denna sko tillverkas av boots-företaget Easycare Inc som är ett av de äldsta i branschen och har utvecklat massor av olika boots-modeller!

Ta-Daa! Easyboot Backcountry (2016 års modell)

Tillåt mig därför att få presentera: Easyboot Backcountry! En populär boot med hård sula för de som vill ha ett alternativ att brodda med “riktiga” broddar inför vintern och inte nöjer sig med bara dubbar i skorna. Den här modellen är egentligen TRE olika modeller i EN! Det funkar såhär:

  1. Skalet på skon är nämligen modellen “Glue On”, en modell som bara fäster runt själva hoven under kronranden och som hålls fast genom att den limmas mot hoven.
  2. Om man fäster en smidig liten gaiter på skon, så konverteras den till en modell som kallas för “Glove”(vi säjer inte den, ännu)
  3. Och om man sedermera fäster en lite kraftigare mjuk överdel på skon, som omsluter hoven – ja då får man denna modellen Backcountry! Som vi nu börjat sälja

Anledningen att valet föll just på Backcountry i första hand är för att överdelen på skon fäster runt hoven på ett sätt som gör att den sitter säkert kvar på hoven i alla gångarter utan att hästen kommer tappa skorna. Personligen har jag haft erfarenhet att boots som bara fäster UNDER kronranden på hoven är väldigt svåra att få att sitta kvar ordentligt på hoven. De måste sitta så otroligt tajt och hårt på hoven, men ändå är det inte en garanti för att de kommer sitta kvar (med lim och spik är det en annan femma såklart 😉
Jag är därför personligen mest förtjust i boots som går upp lite längre över kronranden och håller om hoven. Olika boots passar olika bra för olika hästar givetvis, och vissa föredrar de förstnämna bootsen. Det kan hända att vi kommer ta in modellen Glove också lite längre fram. Men inte ännu.

Idén med att ta in Backcountry just nu är för att vintern är på intågande och vi vet att det är många längre i norr som vill köpa vinterboots för att skruva fast rejälare brodd och inte nöjer sig med att ha dubb i skorna, av den typen som man använder i Equine Fusions joggingskor. SÅ nu finns det ett alternativ!

Det jag gillar allra bäst med Easyboot Backcountry är att de är väldigt enkla att använda, nybörjarvänliga och snabba att ta av- och på hoven, de är robusta och mycket tåliga och hållbara, enkla att hålla rena, de har inte massa reservdelar som ska bytas ideligen (som vissa andra easyboots-modeller) och som sagt, de går att brodda. (Men vi rekommenderar att du använder en iläggssula om du ska brodda dem)

Broddar till dessa skor finns att köpa och även monteringsservice för dig som vill ha hjälp att brodda skorna. Är du osäker på vilken storlek din häst behöver, så beställ hem provsulor till dessa boots först. Då vet du att du får perfekt passform!

närbild på broddarna

 

 

 

MÅTTSCHEMA FÖR SKORNA:

 

 

Video

KommenteraAvbryt svar