Heidi testar limskor!

Jag har sedan några månder tillbaka testat de nya limskorna 24/7 från Equine Fusion på min testhäst Heidi och skrivit mycket om detta på Facebook. För er som inte känner till Heidi sen tidigare så har jag använt henne i företaget under flera år nu och hennes jobb är att prova olika typer av boots för att se hur de fungerar för den mest krävande typen av hästar. Hon har stora hovar, mycket tyngd och mycket tryck i steget. Dessutom vrider hon mycket på sina hovar när hon går, iallafall höger bak brukar ha lite mer vrid i steget. Detta resulterar ofta i att det först och främst är svårt att hitta boots i hennes storlek (många modeller är alltför små tyvärr, finns inte i stora storlekar). Den andra utmaningen är att de boots som faktiskt passar i storlek, ofta har en tendens att vrida sig på hennes hovar pga hennes rörelsmönster och speciellt då höger bak brukar de sätta sig på tvären.

Här förklarar jag lite om vilka jag tycker är de bästa bootsen för henne och varför!

De bästa bootsen hittills har varit Equine Fusions All Terrain med rem – men nu har jag alltså testat de nya limskorna. Det är första gången för mig och för Heidi att testa limskor. Jag har ingen tidigare erfarenhet av att montera dessa skor och det är lite nytt att sätta sig in i. Men eftersom jag varit van vid att sätta på/ta av boots, och van vid att många modeller vridit sig så har jag varit helt överlycklig den här vintern med limskor. Snacka om bekvämlighet att skorna sitter på DYGNET RUNT OCH MAN BEHÖVER INTE GÖRA NÅGONTING ALLS med hovarna före en ridtur!! 😍😍😍 För att inte snacka om hur skönt det är att det kan vara isgata och knöggel ute i hästhagen men det gör inget – för min häst har supergrepp på halkan tack vare dubbade joggingskor som sitter på hela dagen i hagen!! Behöver jag tillägga att skorna sitter still på hoven, även höger bak? Det är underbart med skor som sitter fast!! 🤩👏😍😍🏇(**bortsett från otur med tappsko, läs lite längre ner)

Ni som följer Viahovs uppdateringar på Facebook har ju kunnat ta del av min lilla följetong med inlägg om detta. Jag är (tyvärr) lite bättre på att hålla uppdateringar vid liv på Facebook än här på bloggen, så jag rekommenderar er som är nyfikna och vill hänga med i det senaste att Följa vår facebooksida och klicka på “Följer” och välj alternativet “Visa först” – Om man INTE gör detta så kommer man inte få se uppdateringarna från sidan eftersom Facebooks algoritmer har gjort det nästan omöjligt för företag att nå ut till sina följare med uppdateringar och inlägg om man inte alltid s.k “boostar” sina inlägg genom att betala in pengar till Facebook. Se bilden nedan:

 

Här nedan är några av de inlägg jag gjort om detta på facebook för er som vill läsa mer om hur testerna med limskorna gått. Jag kommer att göra en liten sammanfattning här inom kort, och den kommer att publicerar på bloggen! Jag kan skvallra redan nu att jag är nästan BARA positiv till dessa skor. Några minus finns, jag har haft 2 tappskor under denna perioden, mest pga att jag är rätt så kass på att montera dessa och allting är så nytt för mig. (Och typiskt nog, var det ju höger bak som hon hade tappsko på såklart) Men är samtidigt väldigt chockad över hur bra de har suttit och hur länge (tog av dem efter ca 5 veckor för att verka hovarna), det har verkligen överträffat mina förväntningar 🙂
Sammanfattningen kommer senare i veckan förhoppningsvis. Fram till dess, håll till godo med lite länkar från facebook med videos 🙂

Film när jag tar av joggingskorna från hoven första gången:

Film på Heidi när hon hoppar omkring i sina joggingskor: https://www.facebook.com/watch/?v=311655622797811

Montering av dubbar i joggingskorna:

MITT FÖRSTA INTRYCK AV LIMSKORNA:

Detta skrev jag några dagar efter monteringen av joggingskorna 24/7. jag tyckte det var en ganska stor skillnad på hur min häst rörde sig, på ett positivt sätt!

“Heidi har haft på sig sina nya 24/7 limskorna i ett par dagar nu. Den största skillnaden jag märkt hittils är att hon är mycket mjukare och bekvämare när hon rör sig – detta märkte jag ju visserligen omgående direkt efter “skoningen”. Hon trivs förmodligen bättre i att gå i sina mjuka joggingsko sulor än att stå och gå direkt på det hårda grus underlaget som är i rasthagen. Denna skon är mycket mjukare och mer flexibel än vanlig järnsko med sula men ger samma typ av skydd. Den ger mycket mer stimulans till sulan och strålen genom sin utformning och bidrar därmed till mera hovmekanism och gynnar därmed blodcirkulationen i hela hoven.

Monteringen gick ju inte helt perfekt eftersom några av buntbanden/stripsen gick sönder pga kylan men skorna sitter som de ska än så länge iallafall. Och hittills är jag mycket nöjd med resultatet!! 😃

Happy Jogging
Hälsningar Anna och Heidi”

KommenteraAvbryt svar