Mineraler och hovhälsa

Här kommer ett längre hovnörderi- inlägg som handlar om mineraler och hovhälsa! Om du har en häst som är ömfotad, tassig eller har sköra och känsliga hovar så ska du läsa vidare nu. För det här kan hjälpa din häst!

Som hovvårdare är jag relativt van vid att förebygga strålröta och bärrandsröta i hoven med zinksulfat-baserade hovleror som Artimud, Sole Cleance, Hoof Stuff och Field Paste – samtliga jättebra på att behandla och förebygga hovröta, svamp, och hålväggar/White Line Disease, av olika slag. Men när det gäller hovar som lätt flisar sig, lätt går sönder, får tappskor, är ömma eller tunna i sulan och som har väldigt mjukt horn så har jag aldrig riktigt köpt idén med att man kan stryka på något utifrån som kan förvandla hoven eller “härda den”. I mitt huvud har det alltid varit att “näringen kommer inifrån” i första hand, så foder och probiotika är det enda jag pratat om.’

MEN – efter en hovslagarföreläsning arrangerad av Distriktshovslagarna på Svenska Hovslagareventet som jag var på, så hände något! Föreläsningen hölls av en holländsk hovslagare, René Vroom som pratade om sitt jobb där han upptäckt att det går att behandla Hovcancer framgångsrikt med hjälp av bland annat, probiotika invärtes och MINERALER utvärtes. Hovcancer är normalt sett mycket svårbehandlat och leder tyvärr ofta till avlivning. Så det var häpnadsväckande att höra att något så till synes “enkelt” som probiotika och mineraler skulle vara lösningen på ett så svårbehandlat förlopp.

Jag pratade med Linda Karlsson, hovvårdar-kollega, som också var med på föreläsningen, och Linda fick en liten uppenbarelse: “Aha! Det är därför som Strong Horn och Sole Cleance är så BRA för hovarna!, de innehåller ju mineraler -(zink och MSM)”

-Linda har nämligen i sitt arbete med kunders hästar och även sina egna regelbundet använt dessa preparat senaste tiden och säger att hovarna generellt är mycket finare nu när hon infört detta – både vad gäller hovröta, hålväggar, sköra hovar och att det även hjälper hästar som är ömfotade barfota!
Jag var väldigt förvånad över att det även hjälper ömfotade hästar. Linda intygade att hon också var förvånad över detta i början. Men numera så rekommenderar hon i princip alla sina kunder att använda detta till sina hästar. Det tar ett par veckor med Strong Horn innan full effekt uppnås, sedan fyller man på någon gång i veckan. Varför det är så effektivt tror vi är för att det innehåller bra byggstenar, mineraler och näring för hoven: framförallt Zink, och MSM (organiskt svavel) – samma material som hoven är uppbyggd av. Och det stödjer den holländska hovslagarens teorier om att skapa rätt miljö och förutsättningar för hoven att läka och regenerera sig själv.

Jag har alltså haft det här superduper preparatet på hyllan i flera år och inte insett själv hur bra det är och inte ens testat på min egen häst. Jag skäms nästan. Nu har jag också läst recensionerna från produkten i England och ser att det är inte bara Linda, det är fler som fått häpnadsväckande resultat! (läs på länken längst ner så kan du läsa allihop)

Så jag lyfter på hatten åt denna doldis som tidigare inte fått så mycket uppmärksamhet som den faktiskt förtjänat!

Välkommen att testa själva: Den heter Strong Horn och tillverkas av Red Horse Products i England – där är man tack vare sitt leriga fuktiga klimat blivit mycket duktiga på att utveckla BRA högkvalitativa produkter för hästarnas hovar, giftfritt såklart!. En av mina favorit leverantörer  

För att fira den här upptäckten så erbjuder vi därför FRI FRAKT hela mars månad om du vill handla ur hovvårds-sortimentet! (om du handlar för minst 500kr) Väljer du att handla hem och testa Strong Horn så är jag också hemskt nyfiken på vad ni tyckte om den och vill gärna ha in fler produktrecensioner på den! 
ANGE KODEN: STARKA HOVAR i kassan för att få fri frakt. (T.om sista mars 2019)

Här kan du läsa mer om Strong Horn!

Här hittar ni övriga hovvårdssortimentet

Happy Jogging!
Hälsningar Anna på Viahov