Leslie Desmond – Horsemanship Through FEEL

Jag har varit på kurs hos Kent och Carina Wiberg, i Charlottenberg, som hade förmånen att få besök av ingen mindre än Leslie Desmond under förra veckan!

För er som inte känner till Leslie…jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Hon har varit elev och lärjunge till en av världens mesta och största hästmänniskor genom tiderna, Bill Dorrance. Hon har detta gemensamt med flera andra framgångsrika och kända hästtränare, varav vissa av dessa har lyckats sämre och bättre än andra med att faktiskt förmedla det originala budskapet. Leslie har gjort det till sin uppgift att sprida de viktiga lärdomarna om “True Horsemanship Through Feel”, som hon lärt av Bill Dorrance, vidare till nya generationens hästmänniskor. Det är inte en teknik du kan lära dig i 7 lekar. Det är en filosofi som bygger på känsla, och en djup förståelse för hästen – inte någon teknik.

Hon har en unik approach till hästar som bygger på kärlek förståelse och respekt för hästen som individ och biologisk varelse. Inget våld, inget tryck, inget hot och inget krig. Det här är inte “press and relase” som många andra NH tekniker bygger på, det är “FEEL and release”. Den här filosofin börjar redan med din tanke, din blick och din andning. Det bygger på att du har självinsikt och insikt om din egen kropp och energi. Med bara sin tanke, intention och energi får hon sin egen idé att bli hästens idé, och det ser ut som ren magi när hon kommunicerar med hästen och hon får honom till och med att uttrycka stolthet över sig själv när han hittar det hon söker.

Leslie är en riktig horsewoman av rang. Hennes kunskap verkar vara outtömlig och hon blandar sina lektioner med både hästfysiologi, massage, hovvård, hästens rörelsemönster, med ridning och hästträning från marken. Jag är numera en stor beundrare av Leslies aproach och har stor respekt för all hennes kunskap och erfarenhet. Jag hoppas verkligen hon kommer tillbaka till Sverige snart igen! <3

KommenteraAvbryt svar