All Terrain med rem – är tillbaka!!

Jag måste erkänna, att jag har gjort en liten tabbe och oavsiktligt lurat människor…

Jag gick ju tidigare ut med nyheten att skon “All Terrain med rem” skulle sluta säljas efter årsskiftet och jag har haft utförsäljning på den modellen sedan i höstas pga att jag då hade fått information från Equine Fusion om att fabriken skulle sluta producera gamla All Terrain vid årsskiftet. Jag tyckte detta var hemskt sorgligt. Och jag klagade till leverantören och protesterade över detta men fick aldrig något svar. Informationen jag fick var att Trekking skulle ersätta All Terrain som skulle sluta tillverkas. All Terrain med rem är ju min personliga favoritsko och den har varit grymt populär på marknaden i Sverige! Miss-kommunikationen mellan mig och leverantören ledde till att jag tog för givet All Terrain med extra rem, skulle utgå ur sortimentet – Men det har nu visat sig vara HELT FEL!! Denna modell kommer fortsätta att säljas! (det var endast gamla All Terrain som skulle sluta tillverkas)

Så den positiva nyheten nu är att jag har beställt hem fler av dessa skor som nu är påväg in i lagret igen och jag kommer att försöka hålla lagret fullt av dessa för alla som vill beställa denna fantastiska sko framöver. Det går redan nu att lägga beställningar och boka upp skor som är på väg in i lager.

Visste ni att All Terrain med rem har en helt egen unik historia?

Den är unik i sitt slag!

För er som inte känner till bakgrunden så kommer här den intressanta berättelsen om hur just denna sko kom till världen…. Vilket också kanske förklarar Equine Fusions eventuella ambivalens kring om de ska sluta producera denna sko.

Det började år 2015… Equine Fusion lanserade sin nya sko “All Terrain” som var en helt NY typ av sko som revolutionerade hela boots-marknaden. Den hade en ny typ av sula som var flexibel och mjuk för att stödja hovmekanismen samt tjock nog för att skydda hovsulan från punkttryck. Dessutom var den kraftigt mönstrad för att ge bra grepp i terrängen. Den visade sig fungera superbra till väldigt många olika typer av hästar och användningsområden och blev en stor succé världen över! En riktig storsäljare.

Det finns dock alltid problem med alla skor. Så även i detta fallet. Svagheten med gamla All Terrain var att kardborren var ganska svag och hållbarheten räckte inte så länge innan kardborren gav upp helt, och då gick det inte längre att stänga skon. Den var helt beroende av fungerande kardborre. Den stora bidragande faktorn till att kardborren slutade fungera var inte bara kvalitét, utan det faktum att den “flärpen” som satt på insidan mot det andra benet, blev utsatt för strykningar av benet på motsatt sida när hästen rörde sig. Det kunde resultera i att hästen strök sig såpass att skon öppnades när hoven hakade i flärpen i varje steg.

Ett annat problem som jag själv har förstahandserfarenhet av hos min egen häst är problemet med boots som vrider sig på hoven. Detta problem hade jag haft med bokstavligt talat ALLA boots jag någonsin testat på min häst. Inte bara Equine Fusions modeller, utan också Easyboots, Cavallo mfl… Tyvärr så vred sig skorna på min häst även med All Terrain. Detta är ett problem som en mindre del av alla hästar verkar ha. Det kan ibland rättas till tack vare korrigering av hovarna genom en hovbalansering, eller en korrigering av hästens kropp. Detta eftersom problemet ofta uppstår på hästar som inte alltid är helt raka och korrekta i kroppen. Det kan uppkomma pga låsningar eller spänningar. Det kan också uppstå på hästar som har mycket “tryck” i bakvagnen och det är då oftast bakhovarna som skruvar sig lite i påskjutet. (Ofta främst en av bakhovarna)

Trots att det fanns problem med All Terrain så var det extremt många som tok-älskade denna sko, tack vare att den gav hästarna så bra grepp i ojämn terräng (till skillnad från många andra skor där hästarna ofta halkar på rötter i skogen eller det blir klumpigt på olika sätt), samt att skorna också hjälpte hovmekanismen med den mjuka följsamma sulan. Det var så nära barfota man kunde komma.

Viahovs dåvarande återförsäljare, Erika Hargitai hade då en mycket speciell (och kreativ) kund, Tina Andermård, som tröttnade och tog tag i problemet själv! Hon uppfann den självklara och ultimata lösningen på hela dilemmat: EN FRAMREM PÅ SKON! (typ som den som sitter på Ultra)

Tina Andermård förklarar: “Jag har döttrar som drar fram i all omöjlig terräng samt hopptävlar. Vi har provat många olika modeller av Equine Fusion. Jag fastnade för All Terrain men saknade remmen. Gjorde en egen konstruktion med att sy fast en rem” – vilket alltså visade sig fungera utmärkt bra! Hon visade detta för Erika, som sedan började rekommendera fler av sina kunder och kollegor i branschen att göra på samma sätt med sina skor. Efter det så blev det många av kunderna i området som åkte till byns skomakare med tydliga foton av Tinas boots. Detta spred sig således också till andra återförsäljare och kunder i resten av Sverige och snart blev det många skomakare på flera håll i landet som fick i uppgift att rätta till All Terrain skor på det här viset. Erika försökte trycka på hos leverantören att börja tillverka denna skon med rem redan från fabrik.

Men till en början så försökte Equine Fusion att lösa problemen genom att skapa en helt ny typ av sko istället för att uppgradera den gamla. När “All Terrain Ultra” lanserades så hoppades de att denna sko skulle lösa problemen med att skorna snurrade, detta eftersom den också har remmar som kan dras åt. Jag och Heidi deltog i en studie där Equine Fusion studerade rörelsemönster och skulle försöka lösa problemet en gång för alla med hjälp av den nya modellen All Terrain Ultra. Detta lyckades inte riktigt och vi var fortfarande inte nöjda. Jag hade fortfarande inga boots jag kunde rekommendera till kunder som hade samma problem som min häst med snurrande boots. Vi hade hört så mycket gott om kundprototypen “All Terrain med rem” från Erika och alla hennes kunder, samt alla de andra kunderna runtom i landet som hade provat detta på våra rekommendationer – så vi försökte tillsammans med de andra återförsäljarna och Erika i spetsen, att trycka på Equine Fusion att tillverka den här skon i fabriken.

Efter en längre tids påtryckningar gick Equine Fusion till slut ändå med på att börja producera denna modellen på fabrik – alltså att de monterar denna remmen som standard från början på alla All Terrain skor. Framgångarna hos alla som hade tagit med sig sina skor till skomakaren talade sitt eget tydliga språk 🙂 På min häst är detta de enda boots som faktiskt sitter fast ordentligt. I vissa fall så kan det hända att de börjar skruva sig litegrann, men inte så mycket att det är nåt problem. De sätter sig inte på tvären (eller ramlar av i galoppen) som alla andra boots har gjort på min egen häst.

Med start 2018 så började alltså Equine Fusion göra denna specialanpassning enbart för oss svenskar och därför säljs denna skon “All Terrain med rem” endast till Sverige. Sålänge som vi visar Equine Fusion att denna skon är populär, genom att fortsätta köpa många av dessa skor, så kommer de förhoppningsvis att fortsätta vilja producera den! (Tills de uppfinner någon annan modell som vi faktiskt tycker är en värdig efterföljare… Hittills anser jag inte att det finns någon ny modell som kan “ta över tronen”)

All Terrain med rem är helt enkelt den bästa joggingskon hittills, enligt mitt tycke!

Jag vill därför be om ursäkt att jag gick ut med fel information och påbörjade en utförsäljning av dessa skor. Jag ska nu se till att fylla på lagret igen och fabriken håller på att ta fram fler åt mig i skrivande stund! (de tillverkas bara på beställning eftersom de inte ingår i Equine Fusions standardsortiment)

Till er som gillar den här modellen All Terrain med rem och vill stötta fortsatt försäljning av dessa i Sverige så vill jag också be er att välja dessa boots när du ska köpa nya, och sprid gärna reklam om dessa fantastiska skor till andra som är nyfikna och letar efter ett par bra boots till sin häst! Ju fler skor vi säljer av denna modell, desto tydligare blir det för Equine Fusion att de inte ska plocka ut skon ur sortimentet.

Man kan ju ha olika boots till olika ändamål. Den här modellen All Terrain med rem, är speciellt bra för dig som:

  • Har en häst som behöver hovskydd i hagen flera timmar i sträck och vill att skon ska sitta kvar säkert
  • Rider hästen offroad ute i bushen och vill att skon ska sitta kvar på hoven säkert i olika terräng
  • Vill ha en sko som är robust och stryktålig och håller länge – samtidigt som den är mjuk och följsam och gynnar hovmekanismen
  • Vill ha en sko som ger hästen bra grepp på olika underlag, även halkiga rötter och stenar och ojämnt underlag.
  • Vill ha en sko som är enkel att ta på/av hoven
  • Vill ha en sko som är enkel att sköta om, som inte har några reservdelar som behöver bytas
  • Om du har en häst som vrider sina hovar och många andra boots skruvar sig på hoven

Här kan du läsa mer om skorna och lägga en beställning!


KommenteraAvbryt svar